78024

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



pan Josef Jiří Menšík (e-mailem) --- 21. 11. 2005
Re: medovina

PROBLÉM PAK JE , ŽE PŘI KONCENTRACÍCH VYŠŠÍCH SE ROSTOK HŮŘE ROZKVÁŠÍ.
DŮVODEM JSOU PŘIROZENÉ KONZERVAČNÍ LÁTKY OBSAŽENÉ V MEDU


----- Original Message -----
From: "Ing. Aleš Příleský" <ales.prilesky/=/seznam.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, November 20, 2005 7:09 PM
Subject: RE: medovina


> Tato cesta není řešením. Ve vykvašené medovině již nejsou žádné kvasinky a
> tím pádem med nemůže vstoupit do kvasné reakce a znovu vykvasit.
> Osobně se mi zdá nejlepší řešení nechat původní medovinu a udělat novou s
> vyšším poměrem medu - při měření moštoměrem tak 28-30 kg cukru/hl. Z obou
> medovin pak "namixovat" požadovanou sladkost.
> Myslím, že je dost zájem spíše o nesladkou medovinu.
>
> Aleš
>
> -----Original Message-----
> From: Milan [mailto:e-mail/=/nezadan]
> Sent: Sunday, November 20, 2005 5:44 PM
> To: V?ela?sk? mailing list
> Subject: medovina
>
>
> K výrobě medoviny jsem použil Dolské kvasinky a medovina kvasila
intenzivně
> dva měsíce.Jenže nyní není sladká.Dosladil jsem medem který jsem rozpustil
> v dokvašené medovině.Teď med který jsem dodal pomalu klesá ke dnu.Máte
> zkušenosti s doslazováním medoviny?
> Milan
>
>
>
>
> --
> No virus found in this outgoing message.
> Checked by AVG Free Edition.
> Version: 7.1.362 / Virus Database: 267.13.4/175 - Release Date: 18.11.2005
>
>
> __________ Informace od NOD32 1.1295 (20051120) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13211


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Janura Štefan - RE: "Pěnový" med
Předchozí:pan Josef Jiří Menšík - Re: "Pěnový" med






Klikněte sem pro nápovědu