78202

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek (e-mailem) --- 22. 12. 2005
Re: Pyl (13818) (13821) (13824) (13825)

Pánové, je to už asi 20 let, co byl způsob fermentace pylu v sklenicích
přesně popsán v obsáhlejším článku ve Včelařství. Autor byl někdo z VUVČ (
Veselý?)
Pamatuji si z toho, že to bylo okopírované podle včel, to je stejně jako
včely konzervují pyl v buňkách se tam vmíchala nějaký med o množství
několika procent, pak se to udusalo do sklenic a sklenice, tehdy ještě s
hliníkovým víčkem omnia se utěsnily zatavením víčka v včelím vosku.

Mimochodem je možné prodávat pyl a případně další včelí produkty ze dvora
jako med?

R Polášek

----- Original Message -----
From: "Gustimilián Pazderka" <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, December 21, 2005 11:55 PM
Subject: RE: Pyl


Radek HUBAČ:
> Ve spouste věci mas pravdu, ale pylova zrna nepopraskaji během mlecneho
> kvaseni. Dojde k naruseni bunecne steny ve smyslu propustnosti a dojde k
> uniku )vyrovnání koncentrací různých látek po koncentračním spádu.

.....

Ze by doslo k fermentaci za pritomnosti mlecneho kmenu?....

Jaký je zdroj takovych zprav? Ona fermentace rouskovaneho pylu, myslim ze
bude mnohem zajimavejsi proces.

_gp_

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13839


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Eman - Re: Medovina
Předchozí:Jan Čáp - Re: Medovina - přepočet st. moštoměru na hustotu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu