78201

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Pepan (e-mailem) --- 22. 12. 2005
Re: Pyl (13818) (13821) (13824) (13825) (13839)

cokoli

pepan
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radim Pol??ek <polasek/=/e-dnes.cz>
> Předmět: Re: Pyl
> Datum: 22.12.2005 10:33:15
> ----------------------------------------
> Pánové, je to už asi 20 let, co byl způsob fermentace pylu v sklenicích
> přesně popsán v obsáhlejším článku ve Včelařství. Autor byl někdo z VUVČ (
> Veselý?)
> Pamatuji si z toho, že to bylo okopírované podle včel, to je stejně jako
> včely konzervují pyl v buňkách se tam vmíchala nějaký med o množství
> několika procent, pak se to udusalo do sklenic a sklenice, tehdy ještě s
> hliníkovým víčkem omnia se utěsnily zatavením víčka v včelím vosku.
>
> Mimochodem je možné prodávat pyl a případně další včelí produkty ze dvora
> jako med?
>
> R Polášek
>
> ----- Original Message -----
> From: "Gustimilián Pazderka" <>
> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Wednesday, December 21, 2005 11:55 PM
> Subject: RE: Pyl
>
>
> Radek HUBAČ:
> > Ve spouste věci mas pravdu, ale pylova zrna nepopraskaji během mlecneho
> > kvaseni. Dojde k naruseni bunecne steny ve smyslu propustnosti a dojde k
> > uniku )vyrovnání koncentrací různých látek po koncentračním spádu.
>
> .....
>
> Ze by doslo k fermentaci za pritomnosti mlecneho kmenu?....
>
> Jaký je zdroj takovych zprav? Ona fermentace rouskovaneho pylu, myslim ze
> bude mnohem zajimavejsi proces.
>
> _gp_
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13848


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Pepan - Re: Pyl
Předchozí:Petr Lokvenc - Re: Pyl


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu