78142

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Pepan (e-mailem) --- 23. 6. 2006
Re: Obasah vody v medu x kvašení (17230) (17231)

ALE TO JSOU POKUSY. tY NEMAJÍ S PRAXÍ NIC SPOLEČNÉHO To bys musel do konve nasypat aspoň půl kila kvasnic.

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Jan Čáp <teoretik/=/bydlo.net>
> Předmět: Re: Obasah vody v medu x kvašení
> Datum: 23.6.2006 07:06:43
> ----------------------------------------
> > Nevíte z hlavy, kolik může být maximální obsah vody v medu, aniž by med
> > začal kvasit? Tuším, že je to 19%, ale nejsem si naprosto jist.
>
> Podle studie, zveřejněné před lety ve Včelařství,
> závisí kvašení medu na dvou hlavních faktorech,
> obsahu vody a obsahu spor osmofilních kvasinek.
>
> Velmi "čisté" medy nekvasí ani při obsahu vody blížící se 20%,
> kdežto infikovanější začnou po čase kvasit i při obsahu vody pod 18%.
>
> V článku na to byla tabulka s výsledky pokusů, podle které vycházelo,
> že určitá jistota je spíš pod 17 než pod 19% vody.
>
> J. Čáp
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17234


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Karel - Re: Zkouka
Předchozí:Pepan - Re:Obasah vody v medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu