78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Pepan (e-mailem) --- 23. 6. 2006
Re: Obasah vody v medu x kvašení (17230) (17231)
ALE TO JSOU POKUSY. tY NEMAJÍ S PRAXÍ NIC SPOLEČNÉHO To bys musel do konve nasypat aspoň půl kila kvasnic.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Jan Čáp <teoretik/=/bydlo.net> > Předmět: Re: Obasah vody v medu x kvašení > Datum: 23.6.2006 07:06:43 > ---------------------------------------- > > Nevíte z hlavy, kolik může být maximální obsah vody v medu, aniž by med > > začal kvasit? Tuším, že je to 19%, ale nejsem si naprosto jist. > > Podle studie, zveřejněné před lety ve Včelařství, > závisí kvašení medu na dvou hlavních faktorech, > obsahu vody a obsahu spor osmofilních kvasinek. > > Velmi "čisté" medy nekvasí ani při obsahu vody blížící se 20%, > kdežto infikovanější začnou po čase kvasit i při obsahu vody pod 18%. > > V článku na to byla tabulka s výsledky pokusů, podle které vycházelo, > že určitá jistota je spíš pod 17 než pod 19% vody. > > J. Čáp > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 17234
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu