78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Pepan (e-mailem) --- 23. 6. 2006
Re: Obasah vody v medu x kvaen? (17230) (17231) (17232)
I kvasinky potřebují k životu vodu a po určité době uhynou žízní proto se stane že bývá poškozená jen slabá vrstvička ve sklenici a je to také odvislé od toho jak je med vyzrálý to znamená kolik obsahuje látek dodaných včelami.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Karel <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Obasah vody v medu x kvaen? > Datum: 23.6.2006 08:09:14 > ---------------------------------------- > Letos si koupím refraktometr. Po zkušenostech z loňska. > > Med jeem vytočili, stočili do sklenic, hermeticky je uzavřeli. Med > zkrystalizoval, vše vypadalo O.K. > > Ale pak se začaly krystaly "přeskupovat", dělaly se tam hrudky a oblasti > mezi nimi se vyplňovaly tmavším tekutým medem. A ten pak začal kvasit. > Slyšel jsem něco o mezikrystalické vodě. > Tedy hned všechny takto mírně chycené sklenice jsem dal na jaře včelám k > doplnění zásob. Včely nejdříve odsály tekutou fázi a pak ten med byl > náznaku kvašení a chuťově celkem bez vady. > Takže je možné, že by se i celkově nízký obsah vody dokázal lokálně > přesunout a umožnil kvašení? > > Děkuji za případné vysvětlení. Karel > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 17236
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu