76652

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek (e-mailem) --- 24. 7. 2006
Re: rezudia (17629) (17638) (17667) (17671) (17673) (17675) (17676) (17680)

Ono velice moc záleží, jestli jsou rezidua rozpustná v tucích, respektive ve
vosku nebo ve vodě. Pokud jsou rozpustná mnohem víc ve vosku než ve vodě,
tak z vosku do medu prakticky nepřecházejí. To rezidua z gabonu jsou. Takže
do těla se většinou nedostanou s medem, ale polknutým kouskem vosku, ať už
při žvýkání víček nebo voskovou nečistotou v medu. Vstřebávání reziduí do
těla se ještě zvětší, když je vosk v žaludku naředěn mastnotou z jídla a
činnost trávicího ústrojí povzbuzena malou dávkou alkoholu.
Rezidua rozpustná ve vodě by se do medu dostala snadno, ale samotné vodné
prostředí je dost reaktivní, navíc vodné prostředí umožňuje poměrně snadno
přestup kyslíku ze vzduchu, takže rezidua rozpustná ve vodě jsou většinou
poměrně rychle rozložena a do medu se už nedostanou. Například Amitraz při
fumigaci.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, July 24, 2006 4:31 PM
Subject: Re: rezudia


pokud vím tak se dělal výzkum na rezudia z gabonu a varidulu a nebyly
prokázány v měřitelném množství medu a vosku

Pepan

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17681


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:P.K. - Re: trubčice
Předchozí:Josef.Mensik - Re: rezudia


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu