78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 4. 8. 2006
Re: Pond?ln? k?va o ?tvrt? - Rozhlas Praha (17873) (17875) (17876) (17887) (17896)

Od: Eman:
> ..."Žít a nechat žít." Já nikoho neštvu proti nečlenům svazu ani proti
> velkovčelařům. Chtěl jsem jen zájemce upozornit na možná (pro někoho)
> zajímavý pořad v rozhlase, nic víc.
........

Jak nic víc. Můj názor je, že pořad by měl být lépe nachytán pro širší veřejnost, protože včelařství je zajímavý obor pro laiky.

Nacvičený fráze se mi líbí ... no vlastně .. asi tak na 40%. Je v něm mnoho rozporů a vyloženě a viditelně laických výkladů jako např.,

že člověku alergickýmu na propolis nemusí vadit med, protože v medu jsou jen stopy propolisu. Na druhé straně stopy antibiotik kterými se léčí v cizině a je tedy v "cizím" medu jsou naprosto zdraví škodlivé.

Nejsem medik, ale dojde snad každému, že až tak jednoduché to nebude s alergiemi a citlivostí na stopy např. propolisu, varroacidů nebo antibiotik v lidské potravě.


Také:
Ví někdo kdo prodává Český med? (myšleno jako značkový?) Vždyď na serveru ČSV není kromě J. Tauše z Vyškova ani jeden dohledatelný značkový prodejce Českého medu ! Jak je to možné?? :-)) To jako v tom seznamu p. Prokeše na severu ČSV nikdo normu neslňuje?! Takže med se začně propagovat až se dostanou peníze? Nebo je to kvůli Karlovi, že předběhl s registrací domény někoho na sekretariátě? Nebo jak to je? Český med vyrábí pouze jako Klas Obora?

Prostě když se zamyslím, tak je to takové podání v mnoha argumentech jako nepřesvědčivé a nevím jestli bych si jako laik po poslechu takového pořadu o včelách koupil med nebo navýšil jeho spotřebu.

Díky Emane za typ na Kávu o čtvrté.


_gp_
http://vindex.ic.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17901


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Gustimilián Pazderka - Re:rouskovan? pyl
Předchozí:Richard Šimko - rouskovaný pyl


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu