78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Blinka Josef (e-mailem) --- 4. 12. 2006
Re: konzumácia pe3u (19499)

Mrkni do archivu na vlákno "pylochyt"

http://www.vcely.or.cz/konference.pl?thread=89

Doporučuji knížku včelařky MUDr. Hajduškové: Včelí produkty očima lékaře.
Kromě mnoha blahodárných účinků na lidské zdraví, dovolím si aspoň heslovitě
ukázat na rizika: alergici, ledvináři, těhotné ženy a zvláště nedoporučuje
paní doktorka užívání pylu lidmi, trpícími nádorovými onemocněními,
ať již zhoubného nebo nezhoubného charakteru.
A prostata - pyl pomáhá při léčbě zánětu nebo ke zmírnění jejího růstu.

Co se týká přípravy pylu pro lidský konzum, myslím si, že je třeba
co nejvíc napodobit to, co s ním dělají samotné včely. To je udusat,
mírně navlhčit řídkým nektarem, teplo, vlhko, sterilní prostředí.
30 gramů denně.

Josef

----- Original Message -----
From: "Leitner" <leitnerhoraren/=/mail.t-com.sk>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, December 03, 2006 8:36 PM
Subject: konzumácia pe3u


> Vážení včelársky priatelia!
> Z rôznej včelárskej literatúry je známy blahodárny účinok peľu na ľudské
> zdravie.Skúšal som peľ upraviť podľa návodu z knihy MuDr.Dobrovodu
> Ivana"Včelie produkty a zdravie".Výsledný produkt však nespĺňa moje
> očakávanie.Má niekto skúsenosti z úpravou peľu na ľudský konzum ?
> Neupravený peľ podľa informácie z tej istej knihy organizmus človeka nie
je
> schopný spracovať.
>


----------------------------------------------------------------------------
----


_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 19511


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Gustimilián Pazderka - Re:kalendåø
Předchozí:Pepa - kalendar


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu