78251

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Ivan Cerny (e-mailem) --- 8. 1. 2007
Re: med a mikrovlnka (20001) (20002) (20003) (20008) (20011) (20013) (20016) (20021) (20025) (20031) (20048) (20052) (20055)

Jak napsal P.K. a potom i Gusta:

PK> hloubky fyziky ať jde každý posvém sám),toto "studené"kmitání za prvé
PK> degraduje(trhá vazby)jednotlivých sacharidů a enzymů co dělají med medem,a

GP> popálení, průnik přes neorganické látky a ohřev organických, atd.

možná u mikrovln nejde jen o ohřev vody a vznik HMF. Nevím, co
mikrovlny dělají se složitějšími organickými molekulami - ty právě
dělají hodnotu medu - jestli je třeba neohřívají mnohem rychleji než
vodu nebo dokonce neroztrhají.

Než najdu závěry nějakého hodnověrného výzkumu, pro sebe se držím
předběžné opatrnosti a med do mikrovlnky nedávám.

Ahoj Ivan

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20056


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Baudis Jan - Re[2]: med a mikrovlnka
Předchozí:Gustimilián Pazderka - Re: med a mikrovlnka


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu