78080

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 3. 2. 2007
Re:krystalizace medu (20569)

Od: Littlehook:

> Objevili jsme ve sklepě 5l sklenici medu z roku 1984, ovšem není
> vykrystalizovaný...je med ještě v pořádku? Může se med zkazit? Děkuji
.....
Med se může zkazit. Ovšem to by bylo patrno už jen pohledem. Tj, nějaký kvasný proces od povrchu nebo tzv. stupeň při stárnutí medu - "vrstvení medu". Při vrstvení medu dochází k procesům, které jsou ovlivněny mnoha aspekty. Jedním z nich jako výsledek je, že může i viditelně šplouchat jako voda. Tak ten bych asi nalil někam do záchodu nebo poslal k rozborům např. k učebním účelům na odd. apidologie do Brna na fakultu. Tam by stálo zato poslat každopádně nějaký malý vzorek.

Každopádně jestli byla teplota tak do 8 °C v tom sklepě, vypadá jeko med, nemusí tomu více jak 20 letému nic být jako sladidlu (jako med už asi dokonal) a jesti byl dobře uzavřen a chutná dobře, tak ho s rozumem načít a "užívat. Nevím o nebezpečích ze starého, ale kvalitně uskladněného medu.


_gp_
http://vindex.ic.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20576


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Gustimilián Pazderka - Re: Uteplovat, èi neuteplovat, to jest otĂĄzka???
Předchozí:M. Václavek - Re: Uteplovat, či neuteplovat, to jest otázka???


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu