78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polá?ek (e-mailem) --- 4. 2. 2007
Re: krystalizace medu (20569)

Nevím o tom, že by se med kazil takovým způsobem, že by byl ještě
poživatelný a přitom způsobil člověku nějaké problémy ( jako třeba teď
listerie v salátech). Takže pokuď je vzhledově v pořádku a chuťově
přijatelný, nevidím žádný problém ho použít buď přímo do kafe nebo na chleba
s máslem atd nebo nepřímo do pečiva nebo pokud ta chuť je mizerná do
medoviny či pálenky. Nedával bych ho včelám, protože kvůli dlouhému
skladování obsahuje hodně HMF a to na rozdíl od člověka včelám škodí. Pokud
byste ho chtěl přece jen vyhodit, můj tip na využití je přidávat do 5 - 10 %
do krmení slepicím, sice údajně nemají chuťové buňky na sladké, ale takhle
ochucený obilný šrot vyhledávají.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Littlehook" <mlittlehook/=/centrum.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Saturday, February 03, 2007 7:50 PM
Subject: krystalizace medu


> Objevili jsme ve sklepě 5l sklenici medu z roku 1984, ovšem není
> vykrystalizovaný...je med ještě v pořádku? Může se med zkazit? Děkuji

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20583


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re:Uteplovat, èi neuteplovat, to jest otĂĄzka???
Předchozí:Gustimilián Pazderka - Re: Uteplovat, Ă?¨i neuteplovat, to jest otĂ?ÂĽzka???


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu