78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek (e-mailem) --- 4. 2. 2007
Re: Re:krystalizace medu (20569) (20586)

Mohl to být akátový med nebo co jsem taky měl nějaké zapomenuté dlouhodobě
skladované medy tak třeba silně medovicový po tak 10 letech jakoby se stal
ještě víc zakalený a tmavší než ztuhlý po dvou třech letech a jakoby více
tekutější, a to ve světnici pod střechou, kde je v létě k 30 a v zimě se
blíží k nule. Nevím, jestli za tu dobu proběhla v medu nějaká reakce nebo
došlo k nějakému nasátí vzdušné vlhkosti přes neutěsněné víčko. V každém
případě ten med nekvasí. I květový med za tu dobu původně ztuhlý v celé
hmotě se rozdělil půl na půl na tuhé světlé krystaly a hustou tekutou tmavší
složku.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: <Josef.Mensik/=/seznam.cz>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, February 04, 2007 11:36 AM
Subject: Re:krystalizace medu


KDYSI SE TVRDILO ,ŽE JE SPRÁVNĚ ULEŽENÝ ALE KROM ZVÝŠENÉ HLADINY HMF BY MU
NEMĚLO NIC BÝT JEN MNE ZARÁŽÍ ŽE NENÍ ZKRYSTALIZOVANÝ a to mě přivádí k
myšlence že byl přehřátý a už v době koupi v podstatě zničený. I akát by měl
za tu dobu zkrystalizovat ALE JAKO SLADIDLU TO URČITĚ NEVADÍ MUSÍTE HO
POSOUDIT CHUŤOVĚ

PEPAN


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20588


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:NadaOlmrova - Re: průlet včel
Předchozí:M. Václavek - Re: Uteplovat, či neuteplovat, to jest otázka???


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu