78405
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Vita Vydra (e-mailem) --- 31. 5. 2007
Re: Monosti dekrystalizace medu (23012)
Pastovaný med dobře teče už při teplotě lehce nad 30 °C (po promíchání pastovací spirálou..). Ohřívám ho v zimě na peci (chalupářské), v létě poslouží elektrická spirála, musí se vyndat hned jak projde na dno, jinak se med rozpustí.
On 5/31/07, Kovář <mira.kovar/=/centrum.cz> wrote: > > Prosím o zkušenosti, letos jsem stočil a pastoval poprvé med do 10 l > umělohnotných kbelíčků, přemýšlím jakým nejrychlejším způsobem ho dostat > do > sklenic, když již ho nelze přelít.Jaké jsou zkušenosti s nerezovou > spirálou-která by měla na povrchu mít teplotu zhruba 40 stupňů. Nebo > používáte lepší metodu?A přemýšlím jestli med, který se rozpustí si > zachová > vlastnosti pastovaného medu.Omlouvám se za přerušení plodné debaty o > dotacích :-) >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 23014
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu