78371
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Gustimilián Pazderka (80.78.146.242) --- 3. 6. 2007
Re: dotace (22975) (22977) (22981) (22984) (23021) (23023) (23025) (23027) (23031) (23036) (23038) (23039) (23040) (23042)
Radim Polášek:
>Přesně takhle jsem to myslel. Když někdo připravuje med pro svůj prodej ze
dvora, dá si zatraceně pozor, aby kvalitní med nemíchal s nekvalitním, kde
mu třeba něco ujelo. Protože by musel s cenou jít dolů a tratil by na tom.
Zatímco s vykupovaným medem se to děje zřejmě pořád.<
......
Tak to prrr. Medy se vrací včelařům od váhy, když jsou to prokazatelně viditelné či chuťově podezřelé a nenapravitelné sračky. (železná chuť či sudy, celá cihle odhadem z podlahy vepřína na dně, atp.) Také se dodávky popisují dodavatelem a přelívají atp. kvůli zárukám. Mě šlo spíš o falšování a pytlíkování s cukry. Nejdou samozřejmě tedy vidět např. střepy a makadam, lžíce na dně či písek. Ale k tomu je ta fitráž. Takže to si zase myslet nemusíš.
U vody například náprava jde učinit, ale stojí peníze a když si spočítáš jen např. odpar 1% vody z 1t medu, nedivím se srážkám při výkupu.
Také by jsi nesměl jíst párky, salámy, saláty, mouku, a prostě nic co pochází z velkých zpracoven. Nemluvím o vínech a alkoholech vůbec. Prostě filtry a homogenizace při zpracování tekutin a směsí, zkrátka velkovýroba u výživy obyvatelstva je jedinečná a nenahraditelná. (jako přispění včel k opylení ;-) )
G.Pazderka
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 23043
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu