78614
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Gabriel Kominek (e-mailem) --- 13. 6. 2007
Re: cukr (23147) (23148) (23258)
Aj mňa to prekvapilo ? Ja sám dávam pri varení roztoku okrem byliniek/ mätu piepornatú, palinu, klinčeky, škoricu a lyžicu čaju Stomoran / aj naškrabaný propolys. Po vychladnutí, pozberám zbytky vosku a propolysu, stianhen cez husté syto do demižóna a vopred pripravené kvasinky vlejem do roztoku. Demižón 50 litrový v železnom koši pred naplnením vysírim jedným pásikom.Do toho dymu lejem roztok s kvasinkami. Dávam 3,5 kg medu na 10 litrov vody. Zatiaľ bola vždy výborná. Priateľ dal 4 kg medu a je trochu sladšia. Gabi M.Komínek
----- Original Message ----- From: "pepa" <e-mail/=/nezadan> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, June 13, 2007 10:19 AM Subject: Re: cukr
> Špatně kvasící medovina může mít i příčinu v tom,že se tam dostal do > roztoku při vaření propolis.Stačí malá dávka a je to jak > zakonzervované.Vytavoval jsem vosk z rámků,kde byly malé zbytky > zcukernatělého medu v parním vyvíječi od př.Sedláčka.Vosk vytuhnul a > sladkou tekutinu jsem změřil moštoměrem a spojil s medem vodou a kořením a > svařil.Pěnu jsem odebíral,bylo jí víge než obvykle.Po vychlazení a přidání > bouřícího zákvasu sice medovina kvasí,ale velmi laxně oproti ostatním > demižonům.Vysvětluji si to tím propolisem,když jsem vařil z čistého medu > vždy bylo kvašení velmi bouřlivé. > > > __________ Informacia od NOD32 2325 (20070612) __________ > > Tato sprava bola preverena antivirusovym systemom NOD32. > http://www.eset.sk > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 23263
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu