78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polá?ek (e-mailem) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina (24177)
Sušené kvasinky potřebují nějakou dobu, minimálně půl dne, aby nabobtnaly a aktivizovaly se. Pokud se hodí suché rovnou do kvasu, často se nestane téměř nic, protože než se kvasinky zaktivizují, je většina z nich povražděna jinými mikroorganismy. Proto se používá zákvas. Tak litr převařené vody, třeba z konvice se doplní cukrem a živnou solí a až zchladne tak na 30 st C+- 5, pozná se to, že obal nádoby už prakticky nehřeje nebo jen velmi slabě, doplní se kvasinky. Praktické je to dát do čisté PET láhve. Během dne kvasinky začnou kvasit a během dalšího dne, dvou dnů se rozkvasí naplno a teprve potom se dělá medovina a dává se do ní zákvas.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Ondra" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, August 06, 2007 4:41 PM Subject: Medovina
> Radek Krušina: > Pouzil sem dolske kvasinky hlubokoprokvasejici. Tak nevim jestli se to > behem dalsich 3 dnu nerozjede, tak pak asi zkusit prisypat normalni > kvasinky co pouzivam na vino.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24187
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu