78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



G. Pazderka (80.78.146.242) --- 14. 11. 2007
Re: Léčiva, Švýcarsko - thymorin (25743) (25745) (25748) (25760) (25761) (25764)

Ivan:>KM je mimo jiné produkt metabolizmu, tak ji buňky v sobě mají přirozeně. Taky se např. podílí na syntéze nukleových kyselin.
V úlu je ještě další zdroj - KM je rozpadový produkt fruktózy. Sama se pak rozkládá přes kys. uhličitou na CO2 a vodu. <
.....

Doufám jen, že by se mohlo diskutovat ještě hlouběji nad KM. Resp. škodlivosti. Mluvíš o produktech. Jak kde jsou odpadem, škodlivým odpadem a v jakém obvyklém množství se mluví o prospěšnosti.

Jakého kterého metabolismu. To je otázkou. Např. v dobách kopřivových bláznovin,(v kopřivách je také KM) kdy se propagovalo pití kopřivových výtažků ve velkém s tvrzením, jak jsou zdravé, u mnoha jedinců se projevila reakce a prvním příznakem byl špatný krevní obraz.

Dále je KM produkte metabolismu. Ano, ale jestli tedy neberu v úvahu toho mravence, který ji má přirozeně jako zásobní látku určenou pro obranu a boj, jak přirozená je KM např. v moči nebo stolici savce? Potom jak přirozený může být jeho zvýšený obsah v medu? (rozklad sacharózy, uspíšená degenerace medu, atp.) Není vylučován jako nevyužitelná (škodlivá) látka - odpad?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 25767


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:G. Pazderka - Re: proč thymol ???
Předchozí:kozlík - Re: Léčiva, Švýcarsko - thymorin


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu