78257

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 4. 6. 2009
Re: Krystalizace jarn?ho medu (35998) (35999) (36007) (36012) (36013)

pastování je řízený způsob krystalizace který díky míchání neumožňuje krystalům narůstat do velkých rozměrů a zaklínit se do sebe pasta je pak jemnější a zachovává si stále svou konzistenci není pak vůbec důvod ji rozehřívat Rychlost krystalizace je odvislá od složení cukrů v medu podle původu nektaru nebo medovice a trvá od jednoho dne (cementový med) do několika měsíců (med slunečnicový nebo akátový).Zabránit krystalizaci sice jde ale je to v každém případě poškozování medu. Uvádění na trh takového medu je nepřípustné.

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: NitraM <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Krystalizace jarn?ho medu
> Datum: 04.6.2009 17:55:41
> ----------------------------------------
> Taky se chystám letos nějaký med zpastovat. Jak dlouho to pastování asi tak
> trvá - čtrnáct dnů, měsíc? A lze spastovaný med následně znovu opatrným
> zahříváním přivést do čirého tekutého stavu, tak jako med zkrystalizovaný?
> A i v rámci takovéhoto dříve zpastovaného medu budou vznikat ony větší
> krystaly?
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36021


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Míra.P - Re: R?mkov? krm?tko
Předchozí:Josef.Mensik - Re: R?mkov? krm?tko


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu