78079

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Pavel Votrubec (e-mailem) --- 8. 10. 2009
Re: Levný med (37997)

Hmm...
Však na tebe dojde vtipálku.
Černý humor nad mravenčí nedoceněnou prací poctivých včelařů....

----- Original Message -----
From: "Kuchař" <e-mail/=/nezadan.spsul.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, October 08, 2009 7:31 AM
Subject: Levný med


Já prodávám med po 160Kč za sklenici 0,7 litru. První med vytočím dokud je
co nejřidší - ještě nezavíčkovaný a našlehám ho co nejvíc aby do sebe
nabral spoustu vzduchu. Je pak pěkně světlý a pěkně objemově naběhne. Lidem
řeknu že je v něm spousta mateří kašičky, proto je tak bílý. Obyčejný
řepkáč... Akorát jim doporučím ať ho rychle sní aby neztratil léčivé
účinky. Z dalšího točení dělám "lesní" med. Tím že mám včelí dílo
neobměňované a je černé jak bota, je aj med z něho takový "vhodně" tmavý. A
když ho potom ještě nechám ve sklenicích tepelně upravit - ve vodní lázni -
voda 100°C tak 30 minut - tak ani nějak moc rychle nekrystalizuje. Takový
med se taky velice dobře prodává. Ještě jsem si říkal že by se dalo nadělat
aj několik druhových medů - dát do vytočeného medu třeba vyluhovat mátu,
nebo jiné aromatické byliny - možná by to chtělo taky trochu "prohřát" -
zatím nevím. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Trochu bysme tím té přírodě
pomohli, ne?


__________ Informace od ESET Smart Security, verze databaze 4488 (20091007)
__________

Tuto zpravu proveril ESET Smart Security.

http://www.eset.cz




__________ Informace od ESET Smart Security, verze databaze 4488 (20091007) __________

Tuto zpravu proveril ESET Smart Security.

http://www.eset.cz



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 38000


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Meduška - Re: Levný med
Předchozí:Sroll Josef - RE: Levný med


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu