78405
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 21. 10. 2009
Re: odvíčkovací stroj (38177)
Názor je k ničemu. Rozhodující je odborný výsledek hodnot z analýz. Vypovídající jsou hodnoty HMF + enzymatická činnost a její hodnoty v odstupu času. HMF narůstá ihned po degeneraci příměsí a enzymů probíhající při varu. Ten může být startérem k rychlejšímu vrstvení (degeneraci) konečného medu. Je to vlastně stejné, jako bych vykupoval kvalitou pekařský med a s tím odvíčkovával kvalitní surovinu. Dochází k mísení ať v malé koncentraci, ale dochází k mísení kvalitního a nekvalitního medu. Navíc je toto opravdu provedení jen pro malý chov, protože právě medomed je nejpomalejší jednotkou při dokonalém odstřeďování. A ne odvíčkování. A to zase nahrává vyššímu porušení medu stálým varem.
_gp_
2009/10/21 Olda <e-mail/=/nezadan>
> Také se bojím těchto vysokých teplot,.......dávám odkaz pro posouzení > ostatních a o jejich názor. > http://www.apidomia.cz/index.php?p=new_way >
-- ___ / __| _ _ | (_ || || | | \___|\___/ ____ | _ \ __ _ | |_) / _\ | | _ /\__/_| |_|
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 38179
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu