78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Michal Seničan --- 5. 9. 2003
RE: cukor (3922) (3945) (3947)
================= Puvodni správa ================= Od (From): "Ing. Bc. Marek Medve" <medve/=/hornik.cz> Komu (To): "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Kópia (Cc): Predmet (Subject): RE: cukor Dátum (Date): 5. 9. 2003 11:45 ==================================================
Som podobného názoru až na neblahú skúsenosť s cukrom, ktorý bol určený len pre včelárov. Bol to zrejme trstinový cukor tmavo žltý. V tedy môjmu priateľovi padlo 6 včelstiev. Ule boli pokálané zrejme Nozema. Ostatným včelstvám na vzdialenejšom stanovišti dával originál balenie Trebišov a nič sa nedialo. Mám prosím dotaz: Vo včelárskych novinách, Fínske zimovanie sa píše, že včely na medzistienkach krmime sirupom , ktorý pred tým zahrejeme na bod varu až roztok zpriehladnie. Veď tam prebiehajú rozne chemické a fyziologické zmeny. Ja používam vodu vrelú tak 60-70 stupňov. Môže sa pri rozpúšťaní cukru použiť extrém, myslým variť roztok?
____________________________________________________________ Kam do kina ci divadla? http://kultura.seznam.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 3949
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu