78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Mensik Josef --- 7. 9. 2003
Re: cukor (3922) (3945) (3947) (3949)
A proč ne vždyť cuckr se získává odpařováním vody ze saturováných cukerných šťáv odpařováním vody při teplotách nad 100 stupňů Celsia Získá se tak tmavě žlutý surový cukr (který je pro včely těžko stravitelný) a tento se pak ve spilkách proíráním čistí a získé se tak čírý produkt. Ale tohle jste se již učil na základní škole, jen si vzpomenout.
Pepan
----- Original Message ----- From: "Michal Seničan" <Senican/=/seznam.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, September 05, 2003 12:58 PM Subject: RE: cukor
================= Puvodni správa ================= Od (From): "Ing. Bc. Marek Medve" <medve/=/hornik.cz> Komu (To): "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Kópia (Cc): Predmet (Subject): RE: cukor Dátum (Date): 5. 9. 2003 11:45 ==================================================
Som podobného názoru až na neblahú skúsenosť s cukrom, ktorý bol určený len pre včelárov. Bol to zrejme trstinový cukor tmavo žltý. V tedy môjmu priateľovi padlo 6 včelstiev. Ule boli pokálané zrejme Nozema. Ostatným včelstvám na vzdialenejšom stanovišti dával originál balenie Trebišov a nič sa nedialo. Mám prosím dotaz: Vo včelárskych novinách, Fínske zimovanie sa píše, že včely na medzistienkach krmime sirupom , ktorý pred tým zahrejeme na bod varu až roztok zpriehladnie. Veď tam prebiehajú rozne chemické a fyziologické zmeny. Ja používam vodu vrelú tak 60-70 stupňov. Môže sa pri rozpúšťaní cukru použiť extrém, myslým variť roztok?
____________________________________________________________ Kam do kina ci divadla? http://kultura.seznam.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 3955
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu