78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Kristl Pavel --- 24. 9. 2003
RE: Vaření vosku
> Vytékaly mi zbytky medu a vosk a svinstva, > která se procpala přes dírky (asi milimetrové).
To bude asi ten hlavní problém, vosk (a med) se rozehřátím přes plátno propasíruje, svinstva zůstanou.
> a jak oddělovat frakce: med, vosk a svinstva. Když vařím staré souše v kastrólu na vařiči, dávám je do vody. Rozvařenou směs pak přes husté síto sleju a nechám vychladnout. Med se rozpustí ve vodě, vosk plave na hladině a na dně voskového koláče je přilepená vrstva všeho, co už nechci. Tu seškrábnu a vyhodím. Čím víc vosku, tím vyšší koláč, tím lepší práce.
Pavel
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 4093
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu