- Jaroslav Vodička --- 28. 9. 2003
Re: Vaření vosku (4090) (4094) (4107) (4108) (4114) (4123) (4136)
Byl jsem v sobotu na přednášce. Mirek Sedláček předváděl jak tavit vosk pomocí vyvíječe páry ( možná to má z Ljublani , nevím ) . Vosk odtekl, zůstaly pouze košilky, které se potom musely vyřezat. To zařízení stálo nějako kolem 5 000 Kč, fungovalo to, dobrý. Zkuste se informovat u něho.
A co třeba takhle ?
Před časem jsem tady popisoval, jak si rozvářím cukr pro krmení. 200 litrový sud, dole propan butanový hořák. Nevím, nezkoušel jsem to, ale určitě by to mělo jít, je to stejný princip- napadla mě jedna věc:
Je to to samé jako když ohříváte v kuchyni knedlíky-
na dno sudu trochu vody, něco s odstupem ode dna ( nožky ) na to posadit nádobu , která je menší než průměr sudu, snad tak o 5-10 cm ( z každé strany 2,5-5 cm ) a do této nádoby stojánek, do stojánku souše, sud zakrýt, voda se bude vypařovat, vosk odteče , v souších zůstanou košilky, vosk bude v nádobě dole. A třeba i na sebe ještě jednou totéž.
účel to splní.
Mě to vyšlo celkem na cca. 3000 Kč, a když to bude fungovat
i pro vosk, tak je to zařízení které se hodí jak pro
rozváření cukru ( cca. 3 hodiny ) tak i jako tavení vosku .
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 4137
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |