78204

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radek Hubač (e-mailem) --- 10. 4. 2010
Re: spot?eba zimn?ch z?sob (43091)

Zdravím,
pokud Alenonení vlastní med, což je chyba včelaře, měli by brát cukr 1:1 ne koncentrovanější. Už jsem ho také v minulosti musel dát, teorie o rychlejším odchodu zimních včel je filozofie. V dané situaci pokud nebudou mít zásoby velmi rychle mohou padnout. Problémem je aplikace. Nejlepší výsledky jsem měl s rámkovými krmítky, pokud nejsou, je dobré alespoň dávat meší láhl¨ve na strop a uteplit je, roztok dát vlažný až teplý. Vzhledem k tomu, že by třešeň měla kvést cca za 14 dní viděl bych to tak na 1-2 kg cukru do rozkvětu třešní,p okud bude hezky už z třešní si pro sebe přinesou a máte vyhráno...
Radek
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Alena <alena.stara/=/seznam.cz>
> Předmět: spot?eba zimn?ch z?sob
> Datum: 09.4.2010 13:58:28
> ----------------------------------------
> Má někdo podobné zkušenosti? Čím to je?
> Mám 17 včelstev v nadmořské výšce cca 530 m. Úly mám nástavkové, míry 39x24
> zateplené i nezateplené a nízkonástavkové 2/3 Langstrothy. Při nedávné
> prohlídce jsem zjistila, že v úlech 39x24 (zateplených i nezatelpených)
> mají včely zásob dostatek, ale v Langstrothech jsou téměř na suchu. Všechna
> včelstva mají zasíťované dno a dostaly stejné množství cukru. Toto zjištění
> platí pro kmenová včelstva i pro loňské oddělky, takže nemůže hrát roli
> síla včelstva. Každému hladovému včelstvu jsem do úlu napatlala cca 1 kg
> medu ze železných zásob, ale nevím, co dál. Vlastní med už nemám, cizí
> nechci použít. V přírodě zatím nic moc - začínají jívy. Budou brát cukerný
> roztok?
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 43130


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:KaJi - Re: spot?eba zimn?ch z?sob
Předchozí:a.turčáni - Re: matka


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu