78619
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 24. 6. 2010
Re: medovice z listů (45458) (45460) (45461)
Zcela určitě podle složek jako jsou minerální látky, cukry, houby atp. Ale kdyby jste opravdu četl to co říkáte, došel by jste lehko nato, že to, naco se ptáte je těžko přesně dosažitelné. To, co je dosažitelné tam je popsáno. K přesnosti. Oproti květovým zdrojům, které zavřete do skleníku a už jen analyzujete, tak, mi řekněte, jak by jste si takové laboratorní podmínky představoval? Protože jen tak se dá získat jakýsi precedens v porovnávání medovic. Máme mnoho druhů odlišných dřevin s mnoha druhy producentů a do toho dejte vliv klimatický, poloha dřeviny, dost propletený mutualismus atp. Prostě to tak lehce říci nejde jak si představujete. Asi to někdo už zkoumal, ale musel by lozit po stromech a listech a jehličí a nic jiného nedělat než nějakým chromatografem sbírat data. Nakonec Vám zjednodušeně řekno to, co napsal p. Haragsim, že jde o barvu, krystalizaci, atp, jak sme už psal.
_gp_
24.6.10, Tomá Heller <e-mail/=/nezadan>: > Jeho knihu jsem četl, ale z vlastníh zkušeností tomu tak v našich > podmínkách není. Když máme med tak z řepky, akátu a pak z lípy(u lip je to > tedy z velké části z medovice). Nikde jsem se ale nedočet o rozdílu > vlastností medovicového medu z listů a jehličí... >
-- ___ / __| _ _ | (_ || || | \___|\___/ ____ | _ \ __ _ | |_) / _\ | | _ /\__/_| |_|
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 45464
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu