78433
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 27. 7. 2010
Re: Mezisteny vlastni vyroba lis (46120) (46122) (46129)
Asi nijak koncentrace kys, sírové která se běžně používá k nápravě vosku asi nebude nic moc a proti moru je nutný autokláv a teplota 117°C po dobu nejméně 20 minut
pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Tomáš Heřman <t.h.skalice/=/googlemail.com> > Předmět: Re: Mezisteny vlastni vyroba lis > Datum: 27.7.2010 10:39:17 > ---------------------------------------- > To se pekne cte, take bych jednou chtel... Co desinfekce vosku? Jak na to > v domacich podminkach? > > Diky > T.H. > > 2010/7/27 Pavel Zajicek <pavel.zaj/=/seznam.cz> > > > Zdravim pane Susicky, > > > > taktez jsem letos zacal vyrabet pro sebe mezisteny na lisu ( Eko rezim), > > cely den jsem laboroval, proc jsou mezisteny hodne tluste. Po celodenni > > namaze jsem pak vecer zacal vyrabet mezisteny , obdobne tloustky jako > > Vcelpo. > > > > 1. Dulezity bod je teplota vosku, je treba skutecne dosahnout teploty 90 > > st. uz pri 80 st. jsou mezisteny tluste a spotrebu vosku obrovska a provoz > > nehospodarny. > > > > 2, Nastaveni pantu - je treba si s tim pohrat- nastavit posunem bunky > > vrchniho a spodniho dilu na sebe, tak aby do sebe zapadaly, pak teprve > > postupne zmensovat tloustku. > > > > 3, Pak budete vyrabet mezisteny tak tenke, ze se nedaji z toho lisu ani > > vyndat, pred kazdou mezistenou je treba vrchni i spodni dil silikonove > > formy lehce rozprasovacem postrikat lihem, pak i ty super tenke mezisteny > > vytahnete ven bez poskozeni. > > > > Mnou pouzivany lis je od vyrobce Alfranseder- chlazeny spodni horni dil > > pomoci ventilatoru. > > > > Mezisteny prekrasne voni a jsou zlute jak slunicko. > > > > PZ > > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 46140
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu