78619
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- B.Tichý (90.183.115.37) --- 9. 9. 2010
doslazování medoviny
Také mi letos medovina moc nechutnala,bouřlivě kvasila, myslel jsem si, že jsem ji asi ošidil na medu. Dal jsem ji vypálit, včera dovezl hotové dílo. ze 100 litrů bylo 14.9 alkoholu, jinak 25,5 l 58 % medáku. Takže většina medu se proměnila na líh a proto sladkost byla menší. Tu méně sladkou řeším napravovat silným vývarem bylinek. Sladká a teplá není dobrá. Raději mám medovinu kolem těch 15% a sladkost akorát a to je to umění.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 47172
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu