78619
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radek Hubač (e-mailem) --- 10. 9. 2010
Re: pálení medoviny (47172)
Jen bych chtěl varovat přátele na konferenci. Zákon o lihu nedovoluje destilovat medovinu, umožňuje pálit pouze ovoce z vlastní zahrady nebo ovoce, které dotyčný nabyl nějak právní cestou jako např. naturálie od zemědělců za pronájem půdy atd. Už jsem měl s celníky problémy za jablka doslazená medem, řekl jsem na svou obhajobu, že jsem pouze vypláchl zbytky medu z nádob a šli po mně. Připrav se že na Tebe mohou vletět již jen kvůli té výtěžnosti, i kdyby v pálenici bylo uvedeno, že je to z jablek. Z výše uvedených důvodů by se tyhle věci neměli dělat ani na konferenci objevovat. Med není ovoce a včelky ho nesbírají jen na Vašem. Celníci pochopily, ale zákon v tomto případě mluví jasně, protože konkrétně vyjmenovává podmínky, za kterých je možné pálit. Radek
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: B.Tich? <BTichy/=/email.cz> > Předmět: doslazov?n? medoviny > Datum: 09.9.2010 23:31:44 > ---------------------------------------- > Také mi letos medovina moc nechutnala,bouřlivě kvasila, myslel jsem si, že > jsem ji asi ošidil na medu. Dal jsem ji vypálit, včera dovezl hotové dílo. > ze 100 litrů bylo 14.9 alkoholu, jinak 25,5 l 58 % medáku. Takže většina > medu se proměnila na líh a proto sladkost byla menší. Tu méně sladkou řeším > napravovat silným vývarem bylinek. Sladká a teplá není dobrá. Raději mám > medovinu kolem těch 15% a sladkost akorát a to je to umění. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 47178
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu