78619
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- jezek.obecny (e-mailem) --- 13. 9. 2010
Re: p?len? medoviny (47172) (47178) (47179) (47182) (47183) (47195) (47196) (47197) (47199) (47200) (47203) (47206) (47211) (47214)
Dovoluji si všem doporučit vynikající knihu na dané téma: Jan Jílek - Příprava kvasu na výrobu slivovice (a ostatních pálenek).
Zároveň z ní zde ocituji pár vět:
"Nutno konstatovat, že methylalkohol (CH3OH) nevzniká jako vedlejší produkt lihového kvašení (fermentace), ale tvoří se rozpadem pektinu, pocházejícího z ovoce, ze kterého byl vlastní kvas připraven." ... "Methylalkohol (CH3OH) je jed, zasahující centrální nervovou soustavu, způsobuje slepotu a smrt." "Metylalkohol je záludný hlavně proto, že se chuťově nedá rozeznat od etanolu." (takže dobrou chuť a bílou hůl vždy při ruce :)
...
Kromě strašení methylalkoholem obsahuje kniha spoustu informací jak nejlépe ovoce na kvas připravit, popis kvasného pochodu, popis destilace atd... Problematiku kniha vysvětluje "polopatysticky" /po lopatě/ :)
petr j.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 47245
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu