78185

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 21. 11. 2010
Re: Citrónom proti Varroa destructor (48362)

Základem kyselosti citrónů je kyselina citrónová a ta se neodpařuje. Pokud ji včely nedokáží při zpracování nějak rozložit a tím eliminovat, jako že spíš asi ne, skončí v zásobách či v medu. Otázka je, jestli to je dobře nebo špatně, že budou sice přírodní, ale jinak cizorodé látky v medu, i když v malém množství.
A pokud nositelem účinku na roztoče je kyselina citrónová, určitě bude velice rychle citrónová šťáva nahražena obyčejnou potravinářskou kyselinou citrónovou. Která je sice taky přírodní produkt, protože se vyrábí působením mikroorganismů, ale je medu ještě podstatně víc vzdálenější než citrónová šťáva.
Takže co s tím?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 48364


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:josef - Re: IX.sjezd ?SV
Předchozí:R. Polášek - Re: IX.sjezd ?SV


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu