78721
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Baudis Jan P.  --- 7. 1. 2004
 Re: Medovina (4834) 
  > Zdravím všechny kolegy, > Už jsem vyprodukoval několik várek medoviny.
  > Ale stále mě trápí jeden problém s kterým si nevědí rady ani > kamarádi- technologové vinaři z VŠ. A to ten, že mi to pokaždé > prokvasí téměř do sucha. Jinak řečeno neobsahuje žádný zbytkový > cukr.
  Matně si vzpomínám na doby, kdy jsem pracoval v Dole (v oddělení vinařství a medoviny). Tam jsme medovinu v určitém stádiu procesu výroby dolévali čistým lihem. Zastavilo se tím kvašení a zvýšil se obsah alkoholu, čímž se medovina dostala mezi likéry, což tenkrát (bylo to před r. 1990) umožňovalo zvýšit prodejní cenu.
   J. P. Baudiš
 
 
 
  | 
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 4845
  
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
  Zobrazit celé vlákno | 
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu