78684
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 20. 12. 2010
medovina
Medovina je bezvadná,pokud se dodržují základní pravidla. Naložit medovinu s optimálním obsahem medu,záleží na tom,zda se vaří a neb se dělá za studena. Když se vaří,sbírá pěna a po vystydnutí se leje do demižonu,nejlépe do obsahu 50 litrů.Předpoklad je,že se tam dají kvasinky buď z Dolu objednané a nebo koupené v obchodě.Po vychladnutí přetočit do demižonu,přidat kvasinky a nemá se demižon plnit až po hrdlo,stačí asi 10 cm pod.Demižon se nemusí na tu krátkou dobu opatřovat kvasnou rourkou,tam stačí dát chomáček vaty ,ta se tam dává až po prvním stáčení,kdy je důležitá a demižon je plný až po hrdlo.Poté medovinu je třeba uskladnit nejlépe do sklepa,po roce přetočit do nového vysířeného demižonu a ponechat jej tam ještě další rok,potom je medovina medovinou. Dnešní výrobci medoviny to dělají tak,že asi po 2 měsících neúplně vykvašenou medovinu,kde je ještě zbytkový cukr,přefiltrují a umrtví přidaným alkoholem.Takováto medovina je pěkně čirá,chutná přidanými ingrediencemi a hlavně se nekazí delším skladováním. Tak si vyberte...
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 49169
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu