78432

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Josef Kouba --- 12. 2. 2004
Re: vnitřní nátěr úlu (5102) (5104) (5127) (5129) (5133) (5135)

Koukal jsem se na Tvůj Web. Je vidět, že nejsi troškař a že o práci
přemýšlíš. Nástavky z papíru jsou velmi dobrý nápad. Ještě než se začal
používat polystyren a minerální vaty to byla jediná progresivní izolace,
která se používala na izolaci chladniček a hlavně velkých mrazících boxů.
Není mi však jasno několik detalů.

I když váha rámečků je na horním rámu, mám dojem, že spoj stěn s horním a
dolním rámem jenom lepením není dostatečný, vždyť na rám dosedá papír kolmo
na dřevo. Pokud bude nástavek přitmelen neuvolní se spíše stěna nástavku od
rámu než jednotlivé nástavky od sebe, pokud se zapomene použít páčidlo?

Na rozích nástavků je vidět svislé pásy jiné barvy. To je jenom přelepení
lepenkou nebo vyztužení?

S přáním hezkého dne Josef Kouba
telefon 388 313 969, 603 262 082

----- Original Message -----
From: "Jan Jindra" <jan.jindra/=/centrum.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, February 10, 2004 11:45 AM
Subject: Re: vnitřní nátěr úlu


> Původní tloušťka mých polystyrénových nástavků je 30mm. Z toho důvodu
> dřevěné rámy používám stále šíře 30mm. Papírové přířezy dělám tenčí cca
> 25mm (snažší uchopení nástavku za hranu). Počet vrstev záleží na tloušťce
> papíru a výšce vln. Papír jsem získal zdarma jako odpad v jedné
kartonážce,
> kterých je po Česku plno, stačí se podívat na WEBu. Pokud jsou krabice
> určeny pro potraviny nebo jsou s potiskem, používají se s vnější vrstvou z
> nového (ev. křídového) papíru a vnitřek je z recyklovaného papíru.
> Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 5154


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jan Jindra - Re: vnitřní nátěr úlu
Předchozí:D. Husarik - Znacenie matiek


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu