78264

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Honza Zátka (e-mailem) --- 9. 6. 2011
Re: Medovina zastudena (52691) (52694)

Vše se dělá stejně, jen se roztok prostě nevaří. Známý jí dělá tak, že roztok nechává hustší až 1160kg/m3 a zákvas dělá z jablečného moštu (cca 1l kvasícího moštu na 50l medoviny - dle kyselosti moštu, konečná kyselost roztoku cca 4,5° PH ), nechává ale kvasit cca 1000l. Ovšem po 3. stáčení pak nechává min 5let stát ve sklepě. A mohu říct, že i po těch letech stále medovina žije, i po stočení do lahví se za nějaký čas na dně usadí kvasinky. Po těch 5. letech má mezi 18-20% lihu.

------------ Původní zpráva ------------
Od: zdenek <e-mail/=/nezadan>
Předmět: Re: Medovina zastudena
Datum: 09.6.2011 22:55:57
----------------------------------------

http://vcelari-olesnice.webgarden.cz/image/10553806

na této adrese je několik desítek receptů na přípravu medoviny
z knihy z roku 1932,u všech receptů se před vlastním kvašením roztok vaří,
tak by mě to taky docela zajímalo zda někdo poradí
nějaký osvědčený recept na medovinu nevařenou


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52695


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:gp - Re: Medovina zastudena
Předchozí:zdenek - Re: Medovina zastudena


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu