78264

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Honza Zátka (e-mailem) --- 27. 6. 2011
Re: Medovina (52924)

Kvasinky se nedají jen tak nalít do demižonu, musí se nejdříve udělat zákvas. Tj. cca litr, dva trochu řidšího roztoku a nechat rozkvasit v 25°C. 16-18°C je na první (bouřlivé) kvašení málo. Ideální je kolem těch 25°C. Jestli se roztok rozkvasí, to je ve hvězdách, řekl bych, že ano, rozhodně to chce vyšší teplotu.

------------ Původní zpráva ------------
Od: Martin ?ern? <ustec/=/post.cz>
Předmět: Medovina
Datum: 27.6.2011 22:39:15
----------------------------------------
Dobrý den pánové, na 40 litrů roztoku o cukenatosti 29 na medovinu jsem
použil 8gr. hluboce prokvášejících kvasinek Schimansky se stejným
množstvím živné soli. Živnou sůl jsem rozmíchal v příslušném množství vody,
vlil do demižonu, rozmíchal kvasinky a vlil do demižonu a umístil do
místnosti, kde se pohybuje teplota od 16°C do 18°C. Roztok stále nekvasí.
Můžete mi poradit, kde jsem udělal chybu?


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52925


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:KaJi - Re: Pravidla pro chov v?el
Předchozí:Martin Černý - Medovina


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu