78568

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Petr Danecek (e-mailem) --- 8. 8. 2011
Re: med (53574) (53576)

Díky za vysvětlení.
Petr

On Sun, 2011-08-07 at 18:16 +0200, Josef.Mensik/=/seznam.cz wrote:
> Nepovolené úpravy medu Jako je filtrování, přehřátí, přídavky škrobů,
> se dříve používaly k udržení tekutosti medu, jelikož si to nevědomý
> zákazník přeje. Filtrováním se med zbavuje přirozeně se vyskytujícího
> pylu. přehřívání ničí důležité enzymy v medu jenž vlastně dělají med
> medem. Škroby zvláště kukuřičné se stále používají k falšování medu. V
> Polsku lze také zakoupit Mayský med což je vlastně sirup z kukuřičného
> škrobu. Také se u nás vyrábějí různé sirupy z léčivých rostlin jako
> pampeliškový smrkový a td. které jsou nesprávně označovány jako med
> ale s medem nemají nic společného, je to cukrový macerát a vyznačují se
> tím , že nekrystalizují. Povolené úpravy medu jsou rozehřívání do 50°C
> (v krátké době začne zase krystalizovat) a pastováni, což je řízená
> krystalizace a vzniká tak jemná snadno roztíratelná pasta. Je to také
> ta nejšetrnější konzumní úprava.
>
> Pepan
>
> > ------------ Původní zpráva ------------
> > Od: petr.danecek/=/gmail.com <petr.danecek/=/gmail.com>
> > Předmět: Re: med
> > Datum: 07.8.2011 17:17:46
> > ----------------------------------------
> > Muzu se zeptat, co se mysli tou zarukou kvality? Jake medy krystalizuji a v
> > jakem smyslu musi byt med nekvalitni, aby nekrystalizoval?
> > Petr
> >
> > ----- Reply message -----
> > From: Josef.Mensik/=/seznam.cz
> > To: <vcely/=/v.or.cz>
> > Subject: med
> > Date: Sun, Aug 7, 2011 4:23 pm
> >
> >
> > pokud taho máš metráky tak pastovat pokud jen kilo tak nechat být Kristalizace
> > je zárukou kvality medua přirozený proces
> >
> > pepan
> >
> > > ------------ Původní zpráva ------------
> > > Od: lukas <e-mail/=/nezadan>
> > > Předmět: med
> > > Datum: 07.8.2011 13:53:48
> > > ----------------------------------------
> > > co s medom ak je v nom citit ze je trochu skrystalizovany mam ho dat
> > > roztopit?
> > >
> > >
> > >
> >
> >
> >

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 53594


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Pavel Zajicek - Re: Nerezové svařovací dráty na koš Re: medomed
Předchozí:Josef.Mensik - Re: vymena matky


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu