78173

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Jan Burgel (82.113.48.14) --- 10. 8. 2011
Re: řídký med (53585) (53587) (53599) (53602) (53603) (53606) (53610) (53612)

Polašek :Tekutý řídký med dneska začíná kvasit už hned po vytočení, neustále se na něm vytváří pěna a ta když se odebere, vytváří se další.
Kromě absorbce vzdušné vlhkosti má zřejmě vliv to, že kvasinky při kvašení dělají z cukrů nejen alkohol, ale i vodu a ta zřejmě med dále ředí a urychluje tak to kvašení.

Burgel: Já takovou zkušenost nemám, nevím sice procento obsahu vody ale nikdy mi med v konvi nebo sklenici nezkvasil, samozřejmě že jsou zavřené a med uvnitř nemůže nasávat vlhkost.
Zkvasily mi plásty s medem umístěné ve vlhkém sklepě které natáhly vlhkost.
Jinak protože jste se ozval jen vy ostatním asdi také med ve skle a pod.... nekvasí.
J.B.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 53616


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Karel Vavra - divoka vcelstva, zacatecnik
Předchozí:hečko - zlatá samolepicí folie


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu