78396

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 26. 1. 2012
Re: cukromedov? t?sto (55571) (55577)

ošem oproti dřívěšku dnes se do mletého cukru přidává škrob aby tento neztvrdl.

pepan


> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: R. Pol?ek <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: cukromedov? t?sto
> Datum: 26.1.2012 07:32:58
> ----------------------------------------
> Med a jemný cukr se nahřejí na cca 35 - 45 st C a potom pořádně promíchají.
> Na 5 kilo cukru půl až jedno kilo medu. Hotové těsto se nechá ustát pár
> hodin při těch 35 st C, potom se může případně nadávkovat do obalů a nechat
> zchladit.
> Na nahřívání menšího množství se s úspěchem dá použít kvalitní trouba.
> Která tu teplotu 35 - 45 st C udrží a nepřepaluje.
>
> Kdysi se používalo hodně na jarní podněcování, protože tehdy nebyl problém
> se s jednotlivými včelstvy piplat.
> Dneska už snad jen na krmení odělků a oplodňáčků.
> Při použití příslušných strojů se dá udělat rychle ve velkém množství,
> například za socíku se medocukrové těsto prodávalo běžně v železářstvích
> nadávkované v silných igelitových zatavených sáčcích v oddělení včelařských
> potřeb. A vyrábělo se prý v obyčejné, jen pořádně vyčištěné míchačce na
> beton.
>
> Dneska by se snad za určitých podmínek mohla uplatnit odrůda medocukrového
> těsta, mač, na málo pracné doplňování zásob na zimu.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 55578


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:R. Polášek - Re: cukromedov? t?sto
Předchozí:R. Polášek - Re: cukromedové těsto


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu