78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Sroll Josef (e-mailem) --- 3. 2. 2012
RE: n?vod na v?robu mezist?n (55659) (55664) (55665) (55668) (55672) (55675) (55690) (55695) (55700) (55701) (55704)

Při vyšším tlaku vře voda při vyšší teplotě. Domácím případem je papiňák. Měřil někdo teplotu papiňáku, když se v něm vaří voda (t.zn. pára fouká ventilem)? A co regulovat teplotu změnou závaží?
Pepa

-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of Josef.Mensik/=/seznam.cz
Sent: Friday, February 03, 2012 7:56 AM
To: vcely/=/v.or.cz
Subject: Re: n?vod na v?robu mezist?n

Jenže Voda vaří při 100°C při hladině moře Jak stoupá výška tak klesá bod varu. Za druhé 117°C se musí udržovat cca 1 hodinu. Takže to není tak jednoduché A bez této procedury nelze ty mezistěny dělat pro jiné. Nadále to musí kontrolovat SVS.

Pepan

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 55726


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radek Hubač - Re: Re: Re: n?vod na v?robu mezist?n
Předchozí:Michal - Re: n?vod na v?robu mezist?n


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu