78141

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radek Hubač (e-mailem) --- 11. 2. 2012
Re: Jen tak do diskuze... (55935)

Nejen, že plně souhlasím s panem Jindrou, ale ještě přidám jeden praktický poznatek. Ti Rakušáci měli požádat třeba nějakého someliéra, který má cvičené rozpoznávání chutí, o barvu přeci nejde... Chuť medu ze starých plástů plných výkalů larev včel a zbytků chemikálií z léčení je na kořeni jazyka svíravá. Jako další bych jim napadl metodiku, akát je o silné nárazové snůšce, ty smrady se do něj nestihnou tolik vyluhovat, v případě posledního letního točení by byl výsledek úplně jiný.
Radek
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Jakub <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Jen tak do diskuze...
> Datum: 11.2.2012 12:40:57
> ----------------------------------------
>
> Plodiskové plásty v medníku
> Veľa včelárov si myslí, že z tmavých plástov (veľa krát zaplodovaných)
> tečie tmavý med a preto tieto staré plásty cielene ponechávajú v medníku.
> Rakúsky vedci okolo profesora Hermanna Pechhackera preukázali, že tomu nie
> je tak. Zostavili farebnú škálu, pomocou ktorej možno merať farbu medu.
> Vyhodnocovali včelstvá v agátovej znáške a porovnávali med z rôznych
> plástov - z prirodzených svetlých plástov až po extrémne staré čierne
> plásty. Výsledok porovnávania je jednoznačný: stav plástov nemá žiadny
> vplyv na med. Med z tmavých plástov sa vo farbe neodlišoval od medu zo
> svetlých plástov. Všetky vzorky boli zhodné a zodpovedali vo farbe,
> konzistencii a chuti agátovému medu.
> Nicole Schmall, Deutsches Bienen-Journal 08/2011
> Zdroj:http://www.pv.sk/vcely/index.asp
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 55944


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:gusto - Re: Jen tak do diskuze...
Předchozí:gupa - Re: Jen tak do diskuze...


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu