78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 18. 2. 2012
Re: kvasinky do medoviny (56038)

"Já používám dolské hluboko prokvášející a nějak moc to nekvasí,jen to trochu šumí a to jak za tepla tak i za studena."

Z kvasinek se udělá zákvas a teprve až je jasné, že ten zákvas začíná bouřlivě kvasit, připravuje se medovina. Takže když kvasinky selžou, vyhazuje se pouze takových půl - 2 litry či kolik se rozdělá zákvasu.
Když už je celý demižón několik dnů připravený a nic nekvasí, i kdyby se to napravilo, kvalita jde s každám dnem dolů.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 56040


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:(83.208.80.247) - trebula...
Předchozí:Radek Hubač - Re: kvasinky do medoviny


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu