78123

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (85.71.180.241) --- 21. 2. 2012
Re: kvasinky do medoviny (56038) (56065)

"já zkoušel medovinu letos poprvé. Měl jsem hodně medu s víčky a taky několik rámků s melicitózním medem. Použil jsem Dolské kvasinky z včelařské prodejny (dle zeleného návodu - a až později jsem zjistil, že to nebyly ty hlubokoprokvášecí, protože jsem později kupoval ještě jedny a na těch bylo přímo napsáno hluboko... a měly žlutou barvu návodu, tak buď došla barva nebo jsou jiné), ale i přesto to kvasilo, jak divé. Ale výsledek nebyl pitelný, asi díky tomu máchání rámků a asi i pylu to mělo ve finále divný "čmuch". Bylo cítit, že cukr zkvasil v alkohol, ale mělo to "pivní ocas"....myslel jsem, že to poletí do kanálu, ale nakonec to proletělo kotlem a práce byla zúročena"

No když se dá kvasit hnus, tak po kvašení bude výsledek jen trochu menší hnus. Kvašení tu chuť akorát trochu otupí a rozestře. Roztok na kvašení medoviny musí být sám o sobě pitelný, maximálně jen s trochou nežádoucí příchutě. Totéž vlastně platí i na pálenku, akorát tam je ten posun chuti k lepšímu po vypálení podstatně výraznější.

Nějaké výluhy plástů nebo oškrábaného voští s melecitózním medem bych asi potřebovaly minimálně převařit a vznikající pěnu sebrat anebo přímo trochu vyčistit bílkem z vajíčka.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 56071


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:R. Polášek - Re: alergie
Předchozí:Radek Hubač - Re: Re: alergie


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu