78184

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



a.turcani (94.229.32.130) --- 17. 5. 2012
Re: Re: Krmen? medem. (57217) (57219) (57245) (57246) (57255) (57256) (57258) (57261) (57262) (57263) (57266) (57269) (57270) (57278) (57280)

To je trochu zbytečná kritika.....
Kdo umí připravit včely na jarní snůšku ví, že může být obsah vody problém... letos snad nebude, týden před vytáčením je zima, včely nepřináší nový nektar, ale zrovna vloni měl některý plně zavíčkovaný med 21%.
Otázky na Tebe Antone zní: Co děláš s medem plně zavíčkovaným, který má 21% vody po vytočení? Pasterizuješ ho? Nikdy jsi neměl takový přínos, že by včely víčkovali med s 21%? Odvlhčuješ ho nebo je pro Tvoje včely snůška z ovocných stromů a řepky podněcovací?
Díky za odpověď
Radek

Radek, aj mne sa stáva, že vytáčam vedome med s vyšším obsahom vody, hlavne ak chcem vytočiť čistý agátový med. Jarná znáška -z repky sa posledné desaťročia prelína s kvitnutím agátu, čiže do repky pribudne agát s vyšším obsahom vody. Vtedy nádoby s týmto medom prekryjem použitou záclonou na okná. Vysoké teploty vždy znížili prebytok vody, ktorá sa odparila.
Stalo sa i to, že som musel vytočiť agát zo včelstiev, ešte pred skončením znášky, vytočený med podrobím vysušeniu ako v
predchádzajúcom prípade.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 57283


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:a.turcani - Kŕmenie skvaseným medom
Předchozí:Radek Hubač - Re: Re: Re: Krmen? medem.


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu