78203

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Pavel Prchal --- 9. 8. 2004
Re: Sirup s vyím obsahem fruktózy (6784) (6787)

Zdravim,

tohle mi pripadne ale jako hodne veliky nesmysl, odpustte vsichni.
Co kdyz plasty s tim "specialnim" cukrem vytocis .....

Syrob rikame u nas latce, ktera vznika ve skrobarne ci lihovaru. Vezme
se skrob, prida se kyselina a pak se to nak stepi a janevim co jeste, az
vznikne huste pruhledne lepido, vcelku bez chuti a zapachu. Pridava se
do bonbonu a do sirupu, rozumnej stavu do vody na piti.


Zdravi PP.



Radim Polášek napsal(a):

> Jak se to má správně psát? Sirup, syrup nebo syrob?
>
> Odhaduji, že pokud to bude použitelné i pro slazení lidských potravin, bude
> to pravděpodobně v Eu zdaněno tak, aby to cenově nekonkurovalo cukru. Napadá
> mně opačná možnost. Co takhle prosadit denaturaci cukru nějakou přísadou,
> která způsobí jeho nepoživatelnost lidmi, ale zároveň neškodí včelám. Pokud

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6789


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:pan Josef Jiří Menšík - Re: Vytáčení medu po polovině srpna.
Předchozí:Jiří Vávra - Re:začíná hlad


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu