78016

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (90.178.51.173) --- 26. 4. 2022
Re: medar (75829) (75830) (75831)

Já o žádném padělání medu nemluvím. On ten invertovaný cukr moc za med vydávat nejde, chuťově to je pořád cukr. Otázka je, co by udělal invertovaný hnědý cukr nebo kdyby někdo získal z cukrovaru afinovaný neboli nečištěný cukr. Možná to někdy zkusím, jestli třeba uvidím doprodávat nějaký výrazně zlevněný tmavý cukr, invertovaný s tou příchutí tmavého cukru by to mohlo do vody fungovat jako sirup. Současně s tou citrónovou kyselinou, kterou se to invertuje.
Padělat to tak, aby to u méně znalých na tržišti obstálo a lidi to kupovali jako levný méně kvalitní med už vyžaduje trochu nějaké znalosti. A už to tady nebudu rozvádět, co kdybych se trefil do té "správné" metody a někdo by to potom takhle začal dělat.
Například pro výrobu perníku na vánoce, řekl bych, že když se do toho perníku dá dost perníkového koření, skořice, hřebíček, badyán atd, tak se jednoduše nepozná, jestli na perník padlo kilo medu nebo kilo cukrového invertu.
Co se týká Včelpa, tam byl problém v tom, že u některých látek nejsou stanoveny limity a proto je škodlivý jakýkoliv naměřený výskyt rezidua. Vyšlo to tak, že Včelpo si nechalo udělat rozbor v nějaké běžnější laboratoři a tam, co vím, nic nenašli, takže Včelpo dlo ten med do prodeje. Hygiena ale nechala udělat svůj rozbor v nějaké hodně moderní laboratoři, kde jsou ty přístroje citlivější a tam ty nežádoucí látky našli.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 75833


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující: - Re: medar
Předchozí:Josef.Mensik - Re: pocasi a o vsem


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu