78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



R. Polášek (90.178.51.173) --- 3. 4. 2023
Re: Kolik medu máme na skladě??? (76750) (76751) (76752) (76753) (76758) (76759) (76762) (76775) (76779) (76780) (76786)

Kvašení jinak probihá asi tím systémem, že déle skladovaný dávno ztuhlý med při nějakém otevření či netěsnosti na svém povrchu v tenké mikrometrové tloušťce nasaje vlhkost a tam je potom hodně zředěný. Následně v té tenké povrchové hodně zředěné vrstvičce začnou kvasit kvasinky, které se tam náhodou ocitnou. jak se začnou kvasit a množit, začnou přitom přeměnou cukru produkovat taky vodu, která dále ten med ředí stále do víc do hloubky a kvasit tak začíná stále silnější vrstva medu. ke kvašení taky přispívá nejspíš i to, že na pvrchu medu budou nějaké živiny přinesené v nečistotách.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 76787


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Pavel - Úhyn včelstev
Předchozí:R. Polášek - Re: Kolik medu máme na skladě???


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu