78139

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Jan Cervenka --- 4. 11. 2004
Re: Gabon kontra Formidol (7676) (7704) (7706) (7708) (7710)

Dne čt 4. listopadu 2004 10:59 Ing. Arnošt Hrdina napsal(a):



> Veterinářům je to jedno jaký bude nějaký včelař mít med. Hlavně když
> nebudou mít problémy s tím, že budou mít statisticky vyšší spad roztočů ve
> svém okrsku. Když budete mít problémy s medem, tak se jich to netýká, jen
> to eventálně zakáží distribuovat do obchodní sítě. Je to potom jen problém
> váš.

.......

>
> Zatím jsem četl pouze to, že problém s rezidui ve vosku je, ale jesti někdo
> sleduje, kolik toho tam dnes je, jestli se můžu spolehnout na to, že si s
> mezistěnou nepřinesu problém s antibiotiky atd. nevím jestli se tím vůbec
> někdo zabývá a testuje kvalitu mezistěn.
> Nakonec někdo zjistí, že je někde v českém medu Sulfonamid a nikdo neví,
> jak se to do toho medu dostalo.


Dobry den,

nejsem v tomto smeru zadny odbornik, ale co jsem cetl chytre knihy a
vcelarstvi, tak se v CR proda rocne vice mezisten (v kg), nez se vykoupi
vosku. Logicky se pak chybejici vosk musi dovazet , a otazka je odkud?
Mozna z Turecka, mozna z Kavkazu, mozna z Moldavie, nebo Ukrajiny.

Co jsem zase cetl o zpusobu leceni v techto zemich (hlavne postsovetske
republiky a "liti penicylinu a tertacyklinu" (pouze jsem cetl, nevidel) do
vcel jako prevence a leceni moru, by byl zazrak, pokud by tam tato rezidua
nebyla. Ale mozna se mylim a chtelo by to zjistit , odkud a jaky vosk se k
nam dovazi a jak ho testuji (pokud vubec) na rezidua. Mozna , ze ono
prevareni na 130 oC v kys. syrove znici i tato rezidua.


Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7712


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Daniel Prokeš - Re: Gabon kontra Formidol
Předchozí:Eman Veselý - Re: Gabon kontra Formidol


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu