78154

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Pavel Prchal --- 9. 11. 2004
Re: Světové ceny (7688) (7720) (7730) (7734) (7739) (7743) (7745) (7751) (7755) (7766)

Zdravim,

tohle je o produktivite.
Zapomnel jsi na zasadni vec, a sice rozpocist ty naklady na odpovidajici
= mozny OBJEM produkce s tim zarizenim. Bez toho jsou ty pocty bezcenne.
Mimo to jde i odepsanost tech prostredku, atkdal.

Zdravi PP.

Daniel Prokeš napsal(a):
> V ceně hoblíku je ale určitě započitaná cena vynaložených nakladů včetně
> lidské práce.
> Nevěřím tomu, že v 65 korunách za kilo medu ve skle je započítaná amortizace
> nerezového medotu, úlů, náklady na vydlaždičkovanou medárnu, na pravidelný
> rozbor medu atd. Takže jediné, jak si můžu vysvětlit takovou cenu je, že úly
> pamatují Marii Terezii, starý ruční medomet je v lepším případě natřen
> potravinářskou barvou, nádoby, v kterých se med skladuje, jsou hliníkové
> konve vyřazené z mlékáren, obložená medárna=garáž, popřípadě
> stodola-chlívek, a takhle bych mohl pokračovat dál a dál.
> Pak nevím, jestli je možné to považovat za konkurenční boj, odvahu nebo
> nevědomost a neuvědomělost svého počínání. Až se jednou včelař, který se
> snaží dodržovat všechny hyg. zásady, respektuje to co dnešní doba vyžaduje
> na získávání, zpracování a prodeji potravin, naštve a pošle na tohoto hrdinu
> hygienu, tak si myslím,
Praskac normalni.

> že mu asi těch 65kč z kila nebude stačit.
> Jen pro příklad: med prodáváme na jednom nejmenovaném místě a spolu s námi
> tam jsou ještě dva včelaři a každý se snaží svůj produkt prodat. Jejich
> cena 80kč/kg světlého medu, naše 85kč za 750g taky světlého medu. Kdo
> myslíte, že prodá víc? .....nedosahují 1/3 našeho výsledku. A důvod?
> Sklenice, etiketa, první dojem ze vzhledu medu . Není těžké si domyslet, v
> jakém prostředí se získává a zpracovává med zabalený ve sklenici omnia od
> okurek, donesený od ještě přetrvávájících zákazníků, černobíle vytisknutá
> etiketa a td. Nepodceňujte své zákazníky, umí napočítat do pěti!
> Myslím ale, že ty zákazníky, kteří dnes tu desetikorunu
> raději ušetří těžko v buducnu, až se ty budečáky rozpadnou a barva z
> medometu třikrát opadá, přesvědčí že med který chtějí prodávat bude mít
> záruku kvality, která něco stojí. Že to je med, který si opravdu zaslouží.
>
> V dobrém Daniel Prokeš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 7773


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Havlík - Re: zacatecnik - fumigace - rezidua
Předchozí:Fero - Drátkovanie 3/4 langstrothového rámika


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu