78671
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- gupa (93.92.52.23) --- 23. 10. 2024
Re: kyselina števelova proč cukr ? (78410) (78411) (78412) (78413) (78414) (78415) (78416) (78418) (78419) (78423) (78424)
Gupo, včela neinvertuje sacharózu kyselinou, ale svými enzymy.<
"A u kyselin se započítává k metabolismu samotného medu který kyselinu pro inverzi sacharózy pro výrobu medu. "
Ne, vypadlo jedno slovo >použije<, ani slovo o včele která používá ke štěpení kyselinu. Jak píšu někdy si při úpravě něco odmažu nebo to po sobě až tak pečlivě nečtu. Dál to rozvedu a bude doufám jasnější jak to myslím.
Metabolismus medu chápu tak, že to je živá věc. A pokud se jakkoli kontaminuje kyselinou kterou do úlu láduje jako chovatel člověk, med pojme tuto kyselinu a jeho metabolismus (toho medu) tu kyselinu použije pro výrobu medu.
Zní to blbě ale čím dál více si myslím, že všechny věci - jev má svou duši.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 78426
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu